kitty-kat.reismee.nl

Wat een week!

Hey allemaal,

Zoals je in het onderwerp al kunt zien: wat een week is het geweest!

De eerste dagen met de kinderen verliepen best goed en ondanks dat ik geen auto kon rijden, ging het wegbrengen naar school ook prima. Het eerste weekend ben ik op zaterdag met Hannah en de kids naar de Henley show geweest. Dit is een agrarische show of zoiets. Ik weet het: niet wat je van mij zou verwachten. En ik vond al die koeien, varkens en paarden ook helemaal niet zo interessant. Maar ik vond het wel superleuk om te zien hoe de kinderen zich vermaakten. Dus al met al was het toch best geslaagd.

Zondags ben ik met twee andere Nederlandse au pairs, Rebecca en Colette,(die ik heb leren kennen via de agency hier) naar Oxford geweest. Het was supergezellig, al was het in het begin wel even lastig om elkaar te vinden. We wisten namelijk geen van allen hoe de ander er uit zag. Maar met wat bellen over en weer kwam het toch goed. Het was geen verrassing voor me dat ik de oudste was van de drie, maar ondanks het leeftijdsverschil hebben we ons prima vermaakt. En Oxford is echt prachtig. Zeker de boekwinkel, waar ik natuurlijk wel even naar binnen moest! Om weer naar buiten te komen met twee boeken. Ja, die verslaving gaat hier gewoon door!

Wink

De volgende dag had ik een afspraak gemaakt bij de dokter i.v.m. mijn gips. Na me geregistreerd te hebben kon ik bij de dokter komen. Zij gaf aan dat ze een afspraak voor me zou maken in het ziekenhuis voor die weeken dat ze daar het gips eraf zouden halen en verder zouden behandelen. Echter toen ze me terugbelde, bleek het een afspraak voor de maandag erop te zijn geworden. Aangezien ik het gips inmiddels meer dan beu was, heb ik zelf maar naar het ziekenhuis gebeld om te kijken of de afspraak vervroegd kon worden. En dat kon gelukkig, dus mocht ik me donderdag melden bij de gebroken botten-kliniek.

Om de twee dagen nog door te komen ben ik maar wel naar het volgende dorp gegaan om me in te schrijven bij de bieb daar. Dus kwam ik weer thuis met 5 boeken! Je mag hier gewoon 20 boeken in totaal lenen en gratis!!!

Surprised
I'm in love with the English library! Deze boeken zouden ook vast van pas komen op donderdag, want de dokter had al aangegeven dat je vaak best lang moet wachten.

Toen ik donderdag aankwam op het ziekenhuis werd ik gelukkig vrij snel geholpen. Eerst moesten er nieuwe foto's worden gemaakt, dus ik naar de Röntgen. Ook hier ging het vlot en ik was dan ook zo weer terug. Toen begon het wachten. Na ongeveer anderhalf uur (wat me nog best meeviel) mocht ik bij de dokter komen. Hij zei dat alles er goed uitzag en dat hij het gips er voor me af ging halen. Eindelijk!!

Laughing
Toen het gips er eenmaal af was, werd mijn pink aan mijn ringvinger getaped voor extra steun. Dit ging alleen niet helemaal vlekkeloos, want toen ze mijn pink in de juiste stand zetten om te tapen, viel ik flauw!Nadat ik weer bij was gekomen en wat water en een lolly had gekregen, konden ze alsnog mijn vingers tapen. En daarna kon ik weer gaan.

Wat was en ben ik blij dat mijn gips er af is. Ik kan nu veel beter uit de weg en kan ook weer normaal douchen! Het doet nog wel steeds pijn, maar ik merk al dat die pijn steeds minder begint te worden. Het gaat dus de goede kant op!

Hannah was ook heel blij dat het gips er af ging en ter afleiding en een beetje om het te vieren zijn we vrijdagavond samen naar de film geweest. De kinderen waren bij Dave het weekend, dus daar hoefden we geen rekening mee te houden! Na lekker gegeten te hebben in Reading zijn we naar 'Tamara Drew' geweest. We hadden vooraf geen enkel idee waar de film over ging, maar het bleek een grappige, romantische film te zijn. Dus helemaal geslaagd!

Laughing

De volgende dag moest ik vroeg uit bed, want ik had namelijk een EHBO-cursus dit weekend. En aangezien deze om 9.00 uur begon en de bussen hier niet heel frequent rijden in het weekend, moest ik al om kwart voor 7 van huis. Maar met twee bussen en wat wachten (met een kop koffie van Costa) was ik ruim op tijd. En op zondag had Dave een taxi voor me geregeld aangezien de eerste bus dan pas om 9.30 uur reed.

De cursus was erg interessant en ook heel gezellig. We waren met een groep van 9 dames en we hebben heel wat afgekletst. En natuurlijk geleerd, want het was tenslotte een EHBO-cursus. Ik kan nu reanimeren, de Heimlich, verbinden etc. etc. Als het goed is komt mijn certificaat binnen 10 dagen met de post.

Cool

Dus ik heb hele drukke dagen achter de rug. En ik heb waarschijnlijk in twee weken al meer medische dingen meegemaakt, dan de meeste mensen in de hele tijd dat ze hier zijn. Want naast mijn eigen bezoekjes aan dokter en ziekenhuis, is er afgelopen woensdagnacht ook nog een ambulance hier langs geweest. James werd namelijk midden in de nacht wakker met kroep (heel veel moeite met ademen). En aangezien wij eigenlijk niet echt wisten wat het was, belde Hannah maar 999 (is hetzelfde als 112). De ambulance kwam en nam James mee naar het ziekenhuis voor controle. Gelukkig mocht hij dezelfde nacht nog naar huis.Dat was dus een hele ervaring. Ach ja, het kan allemaal gebeuren natuurlijk met kinderen.

Trouwens nog even een nieuwtje: een aantal van jullie wist het al, maar ik ga samen met mijn gezin verhuizen!

Laughing
De originele planning was rond de Kerst, maar het is enigzins gewijzigd. We verhuizen namelijk al eind oktober. Dat is dus over een week of 5! Ik krijg in het nieuwe huis wel mijn eigen kamer, maar we hebben straks nog maar 1 badkamer. Dat zal nog wel wennen worden. Niet zo zeer voor mij, maar wel voor Hannah en de kids. Dus over een aantal weken komen er foto's van ons nieuwe huis!

Morgen heb ik rijles (ja, na 7 jaar weer lessen) en ga ik voor het eerst links rijden. Ik ben superzenuwachtig, maar het zal vast wel goed komen! Duimen jullie voor me?

Ik houd jullie op de hoogte!!

Groetjes Kirsten

Mier

Tjonge, het is niet niks daar zeg! :D Maar fijn om te lezen dat het goed gaat, je pink het weer enigsins doet ;) en je het duidelijk naar je zin hebt.
Zijn de EHBO cursussen universeel, dus heb je er straks in Nederland ook plezier van?
Succes met links rijden, dat lijkt me ook een hele ervaring.
Toen ik in 1994 in Londen was snapte ik er ook niet veel van, en ik was alleen maar voetganger! *grijns*

Dikke knuf,
X. mier

José

Hallo Kirsten,

Ik lees dat je het prima naar je zin hebt daar in Engeland. Sta daar ook niet versteld van en die boeken die lees je zo uit. HIHIHI.
Gelukkig dat het gips eraf is want dan heb je zeker meer vrijheid.

Sassie

Hey Kitty-Kat,

Wat een opluchting dat die klomp gips nu van je arm af is. Hopelijk gaan de restpijnen ooksnel weg en ben je weer 100% in orde. Ben benieuwd naar jullie nieuwe huisje en omgeving!!! Spannend hoor.

Veel succes met je rijles (raar eigenlijk als je al zo lang je rijbewijs hebt ;) ) en natuurlijk veel succes met inpakken :) .

Mail je me nog even je volledige adres (en evt ook je nieuwe als je dat al weet). Ik heb nog iets voor je ;) .

Appie

Ik zal voor je duimen hoor! En je kan het nu zelf ook weer nu het gips eraf is, maar niet tijdens het autorijden, dat is gevaarlijk.

Dat was een drukke week, maar zo te horen heb je het erg naar je zin. Leuk om te lezen!

Have fun! We denken aan je.

Jeffrey

Hoi Kirsten,

Goed om te horen dat het goed met je gaat - zeker na al die ervaringen van deze week ;)
En ben je verder al helemaal ingeburgerd?

Ik kan me voorstellen dat je heel wat boeken verslindt. In het voorjaar was ik nog een paar daagjes in London en ook ik kon het toen niet laten om eens rond te snuffelen. Ben nu bezig in een boek met "London's strangest tales" en krijg al weer Londen-kriebels.
Trouwens: als je ergens een leuke bundel met alle Oz verhalen tegenkomt (je weet wel, van die tovenaar) dan houd ik me aanbevolen!

succes met links rijden.

Jeffrey, Nicole en een heel lief glimlachje van Tijn

Carmen

Inderdaad wat een week. Fijn dat je uit gips bent, nu kun je weer bijna alles.

Heel veel succes met links rijden, kijk uit met rotondes!!

Heel veel groetjes van ons en knuffels van Vera en Luuk

Snarf

Fijn dat je weer wat beter uit de voeten kunt, met je handen dan :D. Tenslotte kun je met 2 handjes meer dan met 1½, niet dan ? !
En let goed op met links rijden, dat is de kant van je lichaam waar je geen gips droeg ( zeg ik maar voor alle zekerheid ).
Lastig, net íngeburgerd' en dan al weer verhuizen. Ik hoop maar dat je in het nieuwe huisje ook snel 'je draai kunt vinden'. Benieuwd naar de foto's.
Overigens, dan gaat die BBQ ook niet door, zeker ?
Groetjes en tot een volgende 'small talk'.

Fer

*knuf* Still reading. ;)

Corine

Heee die Kirsten...pink gebroken???
Wat doe jij nou net voor je grote reis!!!
Nu wat beter met je.
Mooie foto's, best luxe hoor!!
Heb je het goed naar je zin daar?
Ik vandaag weer begonnen, na een heerlijke vakantie!!!
Nou meis...succes daar!! Geniet v Alles!!
x Corine

Fanny

Hey Kirsten,

Jammer dat we je niet meer gesproken hebben voor je ging :-( maar gelukkig heb je het daar prima naar je zin. Wel balen dat je moest beginnen met een gebroken pink maar gelukkig gaat dat alweer de goede kant op.

Ik dacht eigenlijk dat je niet kon rijden ivm je gebroken pink maar lees dat je rijles gaat nemen.....je nederlands rijbewijs is daar toch gewoon geldig?? (Anders heb ik daar ook illegaal gereden)

Veel plezier daar en we zullen je log bijhouden.
Groetjes en een dikke knuffel
Fanny, William, Jessie, Matthew en Summer (ja het word een hele rij)

je dinnetje Han

Ben trots op jou!!!
Ik mail je morgen weer!
dikke kus

Han

Rino

Hey Kirsten,

Ik zie en lees dat je het prima naar je zin hebt. Ben benieuwd over 8 maanden, of NL nog in the picture is...

Maar fijn dat het goed klikt met je new family en dat je het zo te lezen ook lekker druk hebt (gehad) in de eerste paar weken. kom je goed in je ritme!

Succes verder en tot het volgende bericht!

Groeten Rino