Don't worry: I'm still alive!!!
Hey allemaal,
Ik weet het: het is eeuwen geleden sinds mijn laatste blog. Sorry, sorry, sorry, maar ik heb de afgelopen tijd zo veel aan mijn hoofd gehad dat het er gewoon helemaal bij ingeschoten is. En helaas waren het niet alleen maar positieve dingen die me bezig hielden. Maar ik ga een poging doen om jullie zo kort en bondig mogelijk (weet niet of ik daar erg goed in ben...

Ik denk dat ik maar begin waar mijn laatste blog eindigde: aan het eind van 2010. Zoals ik toen al aangaf ben ik voor Kerst en Oud en Nieuw terug geweest naar NL. Alleen kwam ik niet 22 december, maar de 23ste aan. En niet met het vliegtuig, maar met de bus. Want ook hier hadden we veel problemen met sneeuw, waardoor de vriendelijke mensen van British Airways besloten om mijn vlucht te cancellen.

Toen ik na mijn heerlijke 'vakantie' weer terug kwam in de UK, was ik vastbesloten om zo veel mogelijk te genieten van de tijd die ik nog had hier. Zo ben ik verschillende keren alleen naar Londen geweest om de stad wat meer te verkennen en te zien wat er allemaal te doen is. Ik ben naar de British Library geweest, hebrondgedwaald in een enorme vestiging van Waterstone's (een boekenwinkel of course...

Maar helaas was er naast al deze leuke dingen ook slecht nieuws de afgelopen tijd. Op 22 januari kreeg ik namelijk een telefoontje van mijn moeder dat mijn oma onverwacht in haar slaap was overleden.Een enorme schok, zeker omdat het al de tweede grootouder was die ik verloor in mijn tijd hier. En in tegenstelling tot wat ik besloot bij het overlijden van mijn opa in september, was er nu geen enkele twijfel dat ik terug zou gaan naar NL om bij de crematie te zijn. Dus vertrok ik op 24 januari wederom met de bus naar NL en kon ik aanwezig zijn bij dedienst op vrijdag. Dat was een enorm zware en emotionele dag, maar ik vond het erg fijn dat ik dit samen met mijn familie kon delen. Dit werd echter wel redelijk abrupt afgebroken omdat ik op tijd naar Schiphol moest om mijn vlucht te halen.
Tijdens mijn 'vakantie' in december hadden Hanneke en ik namelijk een datum geprikt waarop zij een weekendje naar Engeland zou komen om me op te zoeken. En dat was heel toevallig dat weekend. Dus vloog ik meteen na de koffietafel terug naar Engeland om Hanneke te ontmoeten op Luton Airport. Waar zeoverigens al 5 uur op me zat te wachten, aangezien haar vlucht nu eenmaal al geboekt was.... (Han, je bent geweldig dat je dat voor me over had!!).
Ondanks dat ik nog best down was, hebben we toch een geweldig weekend gehad. Met een bezoek aan Hamley's (enorme speelgoedwinkel), Madame Tussaud's en London Dungeon. (Foto's volgen z.s.m.)Ook hebben we een geweldig restaurant ontdekt met heerlijk eten en heerlijke obers.... Kitchen Italia. Eenaanrader voor iedereen die naar Londen gaat!!

Na dit super weekend vond ik het dan ook best moeilijk om Hanneke weer uit te moeten zwaaien, maar dat hoort er bij. De volgende paar weken heb ik echter wel een flinke dip gehad, waarin ik mezelf regelmatig afvroeg wat ik hier in hemelsnaam deed. Wat ook niet echt hielp was het feit dat ik in die tijd wederom ontstoken amandelen had. Iets wat ik ook al gehad had in de week voor het overlijden van oma. Ik denk dathet alles bij elkaar opgeteld gewoonnet te veel was.Maar gelukkig ben ik hiermet veel steun van Hannah, ons mam enHan weer uitgekomen. En zoals ze altijd zeggen: what doesn't kill you, makes you stronger....
Ook ben ik nog gezellig een dag met Margot op stap geweest. Margot is een oud-collega van mijn moeder die in 2009 naar Engeland is gekomen als au pair en nu een baan en een woning heeft gevonden hier in Londen. En aangezien mijn moeder Margot altijd omschrijft als 'een zonnetje', kwam die dag met haar als geroepen om mij weer te herinneren aan het plezier van hier zijn. Thanks Margot, het is je gelukt!

En ik had nog meer leuks om naar uit te kijken, want op 18 februari kwam Nanda voor een weekend deze kant op. We hebben gezellig de toerist uitgehangen en ondanks dat Nanda zich niet super voelde en het weer niet super was, hebben we toch veel gezien en genoten. Het V&A (Victoria en Albert) museum, Buckingham Palace, Big Ben, Houses of Parliament en Harrods. En natuurlijk moestNanda ook mee naar mijn favoriete restaurant.

Nanda uitzwaaien was wederom moeilijk, maar ik had wat leuke dingen in het vooruitzicht voor de volgende week. Die week was het namelijk vakantie bij Holly op school en dus waren de kinderen een aantal dagen bij Dave. Wat inhield dat ik dus een paar dagen vrij had. Dagen waarin ik heerlijk gerelaxed heb en heb genoten van een heerlijke massage. Op woensdag had ik een super dag met de kinderen ('s avonds zei Holly dat ze meer van mij hield dan van mama) en op donderdag gingen we samen met Tony (Hannah's vader) in de London Eye. Erg leuk om een keer mee te maken en het uitzicht was geweldig. Vrijdag hadden we 's ochtends een playdate en hebben we 's middags pasta gemaakt. Een erg leuke ervaring, maar niet 1 die ik wil herhalen. Tenminste niet met kinderen.....

Dat weekend sliepen de kinderen een nacht bij Dave, zodatHannah enikde tijd hadden om een soort mini spring-cleaning te doen. Iets wat nodig was aangezienHannah het volgende weekend (5 maart) een dinner party had georganiseerd voor 8 mensen. En dan niet zomaar een etentje, maar 1 met alles er op en er aan. Van drie soorten bestek engevouwen servetten tot een spelletje om het ijs te breken.

En dat brengt ons bij deze week. Ik hoop dat je het vol hebt gehouden tot hier, want ik heb als afsluiting nog een belangrijke mededeling:
Ik heb namelijk besloten (na een geweldig aanbod van Hannah) om iets langer te blijven. I.p.v. in mei kom ik nu namelijk begin juli terug. Ik blijf hier tot Holly's vakantie begint op 8 juli. Zodra ik precies weetwelke datumik definitiefterug kom, horen jullie het meteen. En in de tussentijd kom ik nog weleen keer een week naar NL om wat dingen te regelen voor school, zoals een stageplaats en zo.
Nou, ik denk dat jullie nu wel weer op de hoogte zijn van mijn belevenissen. De komende tijd staan er nog een aantal dingen op stapel, dus ik ga proberen om jullie daarvan wat sneller op de hoogte te stellen. Over twee weken komen mama en Harry namelijk deze kant op voor een weekend en in april gaanHannah, de kids en ikvoor 9 dagen naar Frankrijk.

Sorry voor deze roman (dat kort en bondig is niet helemaal gelukt, geloof ik), maar ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen hoe het er hier voor staat en ik beloof dat ik mijn leven beter!
Hopelijk tot snel!!
Groetjes Kirsten
Tuurlijk vond ik dit leuk om te lezen! Dûh! :P
En ook goed dat je toch weer een beetje je draai hebt gevonden daar. Nu zelfs zo dat je langer blijft. ;)
Ga je hier in Nederland ook op dansles als je terug bent? Ik zou ook wel willen maar pfff, wat is dat duur... :(
Nog veel plezier daar, geniet van de komende lente! :D
Kus en knuf, Mier
I'd do it all over again!!!
Die vijf uur vlogen om, mede dankzij een goed boek, en een erg leuke barman bij Costa! :P
dikke kus en knuf
Dat verhaal is helemaaaaal niet te lang hoor. Super om weer eens wat van je te horen!!! Was al bijna ongerust dat je ons vergeten was ;) . Ben blij dat je na je dip weer je draai hebt terug gevonden en dat je het super naar je zin hebt.
Enne laat ons snel maar weer weten hoe "de roman" verder gaat!! ;) :D
Kussies en knuffies
Sas
Ontzettend leuk om weer wat van je te lezen. Ondanks wat minder leuke momenten schijn je het toch nog ( weer ) goed naar je zin te hebben. Gewoon positief blijven en je vooral richten op de leuke dingen en ervaringen die je daar in GB op kunt doen. Probeer zoveel mogelijk culturele, gastronomische en creatieve uitstapjes te maken (nu ben je in de gelegenheid ).
Nog een fijne tijd daar en tot ziens in juli / augustus.
Greetings en hugs, Snarf.
hey hey
dat was zekker lang geleden
maar we zijn weer up toe day
hoe het gangetje gaat
hier ga het ook zijn gangentje wel
we zijn bezig met onze vijver aan het graven
wat een werk maar straks wordt het weer leuk en mooi als je weer in nl bent kom je een kijkje nemen
ik spreek je nog
doei doei
en groetjes en een knuffel van djuanita en diego
groetjes van ons xxxx
Tof om weer wat van je te horen en ja soms zit het mee en soms kan het ook tegenzitten maar je ziet dat alles toch weer goed komt en dus zeg ik blijf van al het positieve genieten als je daar de kans voor krijgt en zorg dat je flink kunt blijven schrijven dan kunnen wij er ook van meegenieten !
Het ga je verder goed daar in Engeland ook namens Roberta en tot ziens over een paar maanden
Hartelijke groeten BYE BYE
Hey Kirsten,
Jammer dat we je niet meer gezien hebben tijdens je "vakantie" in nederland. We waren even bang dat je toch echt zou besluiten om daar te blijven :-)
Leuk om te lezen hoe het allemaal gaat met jou daar.
See you later!! dikke knuffel van Jessie en ook de rest van ons.